Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2010 12:12 - Най-актуалните новини от футболните клубове в Англия-ливърпул,челси,манчестър юнайтед и манчесър сити,испаснките футболни клубове Барселона,Атлетико Мадрид и Ре
Автор: evropeiskifutbol Категория: Тя и той   
Прочетен: 803 Коментари: 0 Гласове:
0



Отборът на Реал Мадрид доближи на две точки лидера Барселона след победа с 3:0 като гост над Херес в мач от 22-рия кръг на Ла Лига. На много тежък терен на "Мунисипал де Чапин" момчетата на Пелегрини се мъчеха повече от час преди да падне първият гол, дело на Алваро Арбелоа (64). Последваха две попадения на Кристиано Роналдо (69 и 71).
Всичко за "спорта"-хранителни добавки и още много продукти за спортни запалянковци в този онлайн магазин
Гостите излязоха за задължителна победа срещу аутсайдера в първенството. В игра след два мача наказание се завърна Кристиано Роналдо, който си партнираше в нападение с Гонсало Игуаин. Ротациите оставиха Раул Албиол на пейката, а Серхио Рамос беше поставен в центъра на защитата. Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия Луис Малоуни, легендарна фигура в историята на Кралския клуб.Домакините от Херес де Фронтера започнаха по-дейно мача и първи дръзнаха да атакуват. В 13-ата минута Момо овладя в наказателното поле и със силен шут от въздуха топката мина на половин метър от напречната греда. Две минути по-късно Кристиано Роналдо взе висока топка, но вратарят Ренан Брито Суареш улови. В 20-ата отново 25-годишният португалец беше изведен пред гола, но не улучи добре топката с левия крак. "Лос бланкос", които тази вечер играеха с черни екипи, се опитваха да градят, но трудният терен и добре подредената защита спираха акциите. В 45-ата минута Кристиано за пореден път се извиси, но нямаше шанс - ударът му с глава срещна напречната греда и излезе в аут, а вратарят не реагира. Като цяло първото полувреме не се запомни с много положения
Селекционерът на Англия Фабио Капело изрази надежда, че Ашли Коул ще се възстанови от контузията си и ще може да вземе участие в световното първенство това лято. Както е известно, защитникът на Челси претърпя операция на счупения си глезен и според лекарите той ще е извън терена около три месеца. Не е ясно дали Коул ще бъде готов за игра за първия мач на "Трите лъва" на 12 юни срещу САЩ. Според Капело евентуалното отсъствие на бранителя ще бъде голяма загуба за англичаните, тъй като Коул е една от ключовите фигури в състава.

"Новината за контузията е доста неприятна, сподели италианският специалист. - Ашли е много важен футболист за отбора. Той върши чудесно работата си в защита, а може да бъде опасен и по-напред. Надявам се проблемите му да отшумят по-бързо и да е готов за световното първенство."


Капело допълни, че липсата на достатъчно време с играчите може да се окаже пречка за предстоящите сблъсъци, като той допълни, че и въпросът с контузените създава трудности. Националите на Англия ще срещнат състава на Египет в контрола на 3 март на "Уембли", като се очаква Уейн Бридж да замести Коул в защитната линия.

"Когато си начело на национален отбор имаш една седмица или само няколко дни с футболистите. Това определено не е достатъчно, за да им обясниш някои неща. Съвсем различна е ситуацията, ако си мениджър на някой клуб. Тогава имаш време да видиш грешките, да анализираш и те да бъдат поправени. В националния отбор има повече психологическа работа, не толкова техническа или тактическа", обясни още италианецът. Половин година след космическия си трансфер в Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо заяви, че бившият му клуб Манчестър Юнайтед му липсва и не изключва възможността един ден да се завърне на "Олд Трафорд". Португалецът направи признанието в интервю за "News of the world", като добави, че не пропуска да гледа двубоите на "червените дяволи" по телевизията и продължава да поддържа връзка с част от доскорошните си съотборници.

"Разбира се, че ми липсва чувството да играя за Юнайтед. В Манчестър прекарах шест години, а това е доста време. Още имам много приятели в отбора и когато мога, винаги гледам мачовете им", сподели най-скъпият футболист в света.

"Често се чувам с Уейн Рууни, както и с Рио Фърдинанд, Неманя Видич и Патрис Евра. Говорим си не само за футбол, а и за всичко останало. Кой знае, може би някога ще се върна в Манчестър Юнайтед. Всичко е възможно", размечта се Кристияно.

"Не крия, че Юнайтед ми липсва - със сър Алекс Фъргюсън и съотборниците ми бяхме като едно семейство. Но не искам хората да мислят, че не съм щастлив в Реал. Напротив. Сега това е моят отбор и искам да изпълня договора си. А какво ще се случи - само Господ знае", добави 25-годишният Роналдо.
Манчестър Сити изнесе поредната си слаба продукция в последно време и ще трябва да преиграе мача си със Стоук Сити от петия кръг на ФА Къп, след като двата отбора завършиха 1:1 на "Сити ъф Манчестър". Възпитаниците на Роберто Манчини поведоха с ранен гол на Шон Райт-Филипс (11), но след това затънаха в посредственост и допуснаха изравняване след гол на Рикардо Фулър в 57-ата минута. Българското крило на "небесносините" Мартин Петров игра 62 минути за своя отбор, като този двубой определено не бе от най-силните му. Марто започна по левия фланг и влагаше доста енергия, но и голяма доза припряност. В 62-ата минута той бе заменен от Роке Санта Крус, като остана впечатлението, че врачанинът напусна терена накуцвайки.

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини бе дал почивка на Патрик Виейра и Карлос Тевес, в защита действаха завърналият се след контузия Джолиън Лескът и Коло Туре. Българското крило на "гражданите" Мартин Петров този път започна в своята любима зона - по левия фланг, а Шон Райт-Филипс бе отдясно.

Домакините поведоха след десетина минути игра, след като Стивън Айрланд изведе по прекрасен начин Райт-Филипс, който се възползва от подаръците на Сьоренсен и Шоукрос и откри резултата след комедията от грешки, сътворена от защитата на Стоук Сити. Мениджърът на гостите Тони Пулис нямаше и късмет, след като до края на тази първа част бе принуден да извърши две смени заради последователните контузии на Матю Етерингтън, а след това и на влезлия на негово място Лиъм Лоурънс.

С началото на второто полувреме Мартин Петров и Шон Райт-Филипс размениха местата си, като българинът премина на десния фланг, а впоследствие двамата извършваха тази рокада още няколко пъти. В 57-ата минута Рикардо Фулър изравни резултата след реализиране на запазената марка на Стоук - странично хвърляне със силата на центриране, изпълнено от Рори Делап и засечено с глава от Фулър. След час игра Мартин Петров бе заменен от Роке Санта Крус, като Марто напусна терена накуцвайки и с доста мрачно изражение.

В продължението на двубоя Роке Санта Крус можеше да донесе победата на "гражданите", но ударът му бе изчистен от Шоукрос малко преди голлинията, с което бранителя изкупи грешката си при гола на Райт-Филипс.

Манчестър Сити - Стоук 1:1

1:0 Шон Райт-Филипс (11)
1:1 Фулър (57)

Манчестър Сити: Гивън, Бридж, Сабалета, Лескът, Туре, Айрланд (72-Виейра), Райт-Филипс, Петров (62-Санта Крус), Бари, Де Йонг, Адебайор
Стоук Сити: Сьоренсен, Хигинботъм, Хут, Шоукрос, Уилкинсън (55-Колинс), Уилън, Диао, Шанлъ, Етерингтън (14-Лоурънс, 45-Делап), Фулър, Сидибе
Жълти картони: Уилкинсън
Съдия: Клатенбърг
Стадион: "Сити ъф Манчестър", 28019
Треньорът на Милан Леонардо заяви, че въпреки истерията около предстоящия мач между неговия тим и Манчестър Юнайтед в Шампионската лига, и особено относно завръщането на Дейвид Бекъм срещу "червените дяволи", не може да гарантира, че англичанинът със сигурност ще бъде титуляр в мача. Двата тима ще се изправят един срещу друг във вторник и бразилският наставник все още обмисля на какъв състав и на каква тактика да заложи.

"Всички сме наясно, че това ще е много специален мач за Бекъм. Да срещнеш бившия си тим в Шампионската лига трябва да е страхотно изживяване. Аз обаче съм длъжен да мисля кое е най-доброто за отбора. Ще трябва да анализирам как да подходим към мача и да избера най-добрите играчи. Не мога да гарантирам, че Бекъм ще е титуляр", заяви Леонардо.

Наставникът добави, че Бекъм е много поливалентен играч и това му позволява да го използва в различни роли на терена. Той добави, че англичанина няма какво да доказва на никой, защото качествата му са известни на всеки.

"Мисля, че той може да играе навсякъде. Той е умен, интелигентен и с великолепни тактически познания. Няма проблем да му намеря място, независимо на каква схема на игра залагаме. Мисля, че Дейвид се справя отлично откакто дойде при нас през зимата. Той познава отбора и знае как да се впише. Мисля, че той няма какво да доказва на който и да е", добави специалистът.
Треньорът на Интер Жозе Моуриньо смята, че утрешният противник на "нерадзурите" в лицето на Наполи има от какво да се притеснява преди срещата. Той добави, че не се вълнува от миналото, независимо, че неаполитанците спечелиха последните си три сблъсъка с тимът от Милано. Освен това португалецът не се притесни да обяви състава, на който смята да заложи.

"И двата отбора очакват този мач с нетърпение и с приповдигнато настроение, имайки предвид отличната форма, която показват. Със сигурност ще бъде труден двубой, но мисля че Наполи имат повече от какво да се притесняват. Миналото не ме интересува. Доколкото си спомням последният път загубихме, защото играхме зле, а не защото такава е традицията. Освен това не мога да разбера журналистите, които се катерят по дърветата за да ни шпионират докато тренираме. Нямам проблем да ви кажа с какъв състав ще излезем, така че нека спестим малко време: Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Валтер Самуел, Давиде Сантон, Естебан Камбиасо, Хавиер Санети, Съли Мунтари, Уесли Снайдер, Горан Пандев и Диего Милито", обяви Моуриньо.
 



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evropeiskifutbol
Категория: Тя и той
Прочетен: 12659
Постинги: 0
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930